Home

Welkom bij Zawadi ya Imani, een Rhodesian Ridgeback kennel.

Even voorstellen; ik ben Finette Deelen-van Well en ben getrouwd met Chris Deelen. Samen hebben wij een dochter Ivanna. Ons gezin bestaat verder uit RR Imani, Ijaro en Jamali, poes Symba en mijn Friese merrie Rjutke.

Onze liefde voor honden is begonnen bij mijn ouders thuis, waar we twee bouviers hadden; Bike en Diego. De liefde voor de atletische jacht honden is gekomen met onze eerste eigen hond, een grote Munsterlander reu; Xandro.
Xandro was een geweldige lieve hond en ons eerste ‘kind’. Hij was altijd heel graag bij je en ging overal met ons mee naar toe. Tevens had hij, zoals dat past bij een dergelijke hond, een sterk jachtinstinct en was flink eigenwijs. In 2010 wilden we er graag een tweede hond bij. We wisten al gauw dat dit een Rhodesian Ridgeback ging worden. Onze zoektocht kon beginnen.

Op 07-06-2011 is Imani geboren in de Jockular kennel. Met haar komst kwamen dromen uit en werden dromen geboren. Inmiddels is Imani uitgegroeid tot een open, stabiele en enthousiaste hond. Ze vindt alles en iedereen leuk, groot en klein. Mits men wel gepast omgaat met ons en onze andere dieren. Zij is niet overdreven waaks maar laat op een subtiele manier wel merken dat wij beschermd worden. Behalve dat het een heerlijke hond is om om je heen te hebben, doet zij het niet onverdienstelijk in de show ring en maakt zij ons ook daar heel erg trots. Wij zijn de Familie Coppens dankbaar voor onze mooie lieve dame.

Xandro en Imani hebben we nog een dik jaar samen gehad. Waarna we op 23 augustus 2012 op twaalf en een half jarige leeftijd afscheid van Xandro hebben genomen. Onze toekomst met honden willen we graag voort zetten. Nadat Imani haar röntgenfoto’s goed gekeurd waren, hebben wij in mei 2013 onze kennelnaam aangevraagd. Op 17-07-2013 is deze officieel geregistreerd.

Zawadi Ya Imani wat betekent: "Geschenk van vertrouwen".

Maart 2014 is ons eerste nestje geboren 10 heerlijk blije hondjes die heel graag bij en met hun baas bezig zijn, en wij zijn enorm trots op allemaal.

 


 Nieuws

Helaas zagen we op de echo geen puppies...... Bij Jamali haar volgende loopsheid van het najaar laten we haar weer dekken en hopen dan pupjes te mogen verwachten

Vandaag liet de echo bij Imani puppies zien. Super blij!!! Zie hier Aston en Imani wondertjes in de maak!!

22 januari 2016 WOHOOOO super trots en blij!!! Imani is NederlandsKampioen!!!!!

Door Elly Veldman een mooi kunstwerk laten maken voor aan de muur van allebei onze kanjers.

Subcategorieën